Kaliforgia harmadik évadja ugyan nem hagyott mély nyomott bennünk, azonban van egy színésznő, aki miatt mégis érdemes átverekedni magunkat a hét évadot megélt széria leggyengébb szezonján. Ő nem más, mint Eva Amurri Martino, aki kétszer is olyan öltáncot lejtett a képernyőn, amit nem könnyű elfeledni.

Az idén harminc éves Eva 1992-ben kezdte színészi karrierjét, és a szakma lényegében a vérében van, hiszen olyan felmenőkkel büszkélkedhet, mint Susan Sarandon és Franco Amurri rendező. Szülei az 1982-es Vihar forgatásán ismerkedtek meg, 1984-ben jöttek össze, és a gyermekáldást hozó kapcsolat 1988-ban ért véget. Eva első szerepét a Bob Roberts című komédiában kapta, amiben együtt játszott anyja akkori férjével, az Oscar-díjas Tim Robinsszal.

 

A családi munka viszont ezzel még koránt sem ért véget, hiszen az akkor tíz éves színésznő másodszor az 1995-ös Ments meg uram! című drámában, Susan Sarandon és Sean Penn oldalán tűnt fel. A 90-es években főleg édesanyja munkáiban (Meglepő túszdráma, Mindenütt jó) bukkant fel villanásnyi szerepekben, de a 2000-es években már a saját lábára állt, és néhány kivételtől (Örök lányok, A célszerelmesíti az eszközt) eltekintve olyan filmekben játszott, ahol nem a saját anyja volt az egyik partnere.

Legemlékezetesebb alakítását egyelőre a Kaliforgia harmadik évadjában nyújtotta, ahol már a harmadik epizódban bizonyította, hogy nem csak a színészet iránti szenvedélyét örökölte Susan Sarandontól, hanem formás melleit is. A sorozat harmadik szezonjában Hank egyetemi professzorként tevékenykedik, és nem csak két munkatársával szűri össze a levet, de az egyik tanítványával is, aki a suli mellett sztriptízzel és öltánccal egészíti ki a zsebpénzét – őt játssza Eva Amurri Martino, méghozzá teljes átéléssel.

A színésznőnek ugyan már a Kaliforgia előtt is akadtak olyan munkái (Charlie Banks: Az élet iskolája, A célszerelmesíti az eszközt, Animals), ahol az alkotók kihangsúlyozták Eva szemet gyönyörködtető formáit, de a Showtime sorozata volt a színésznő eddigi egyetlen olyan szerepe, ahol többször is megcsodálhattuk dús kebleit.

Eva a Kaliforgia összesen kilenc epizódjában tűnt fel, majd olyan sorozatokban láthattuk viszont, mint a Doktor House, a Merci angyalai, a The Mindy Project, az Így jártam anyátokkal vagy az Új csaj. 2015-ben a The Secret Life of Marilyn Monroe című minisorozatban tűnt fel, következő filmje pedig a Mothers Day című dráma, amit 2016-ban mutatnak be az amerikai mozik, és mit ad isten, Eva ismét Susan Sarandonnal fog együtt játszani, olyan színésznők társaságában, mint Christina Ricci, Courtney Cox Sharon Stone és Laura Dern.

CIKKSOROZATUNK KORÁBBI RÉSZEI: 

PLUSZ A RÁADÁS: