Kisebb szünet után a reblogon folytatódik a TV GO-n indított Fedetlen keblek cikksorozatunk, melyben olyan színésznőket mutatunk be, akik a kisképernyőn szabadultak meg a ruháiktól. A Trónok harca, a Fekete vitorlák és a Spartacus után ezúttal a Kaliforgia kerül terítékre, és Madelina Zimával nyitjuk a sort, hiszen ő már az első évad első epizódjában megmutatta bájait.

Az idén harmincéves színésznő meglehetősen fiatalon, kétévesen kezdte karrierjét különböző reklámfilmekben, első komolyabb szerepét pedig rögtön egy kiváló thrillerben, a Curtis Hanson rendezte A kéz, amely a bölcsőt ringatja című filmben kapta, amiben a megszállott nőt alakító Rebecca De Mornay oldalán remekelt.

Madeline Zima élete első filmszerepében
Madeline Zima élete első filmszerepében

 

A könnyednek semmiképp sem nevezhető alkotás után egy vidámabb darab, az 1993-as Óvóbácsi következett Hulk Hogannel, majd Zima átnyergelt a tévé világába, és olyan sorozatokban tűnt fel, mint az Esküdt Ellenségek, a J.A.G. - Becsületbeli ügyek, az Angyali érintés, a Szívek szállodája, a Hetedik mennyország vagy éppen a Szellemekkel suttogó

Madeline Zima a legtöbbek számára mégis a hat évadot megélt A dadus című vígjátéksorozatból lehet ismerős, ahol nem kevesebb, mint 145 epizódon keresztül alakította Grace Sheffieldet, a dadára (Fran Drescher) bízott gyerekek legkisebbikét.

Az 1999-ben véget ért sorozat után újabb szériák és kevésbé sikeres filmek következtek, majd 2007-ben jött egy nagyobb áttörés, amikor is Zima megkapta Mia Lewis szerepét a David Duchovny nevével fémjelzett Kaliforgia című Showtime-sorozatban. A színésznő már az első évad első epizódjában komoly hatást gyakorolt a nézőkre, hiszen egy rövid flörtöt követően azonnal a problémás író ágyában kötött ki, minek köszönhetően hosszú másodpercekig gyönyörködhettünk formás melleiben.

A Kaliforgiá-ban egy 16 éves lányt alakító Zima nemcsak azzal sokkolja Hank Moodyt, hogy szex közben két jobbhorgot is bevisz neki, de később fény derül fiatal korára, sőt arra is, hogy az író nagy szerelmének vőlegénye a kikapós tinédzser apja. A bonyodalmaknak pedig ezzel még koránt sincs vége...

Zima a Kaliforgia három évadjának összesen 26 epizódjában tűnt fel, majd szerepet kapott a Hősök negyedik, egyben utolsó szezonjában, ahol Gretchen Berget, a ponpomlányként elhíresült Hayden Panettiere szobatársát és legjobb barátját alakította.

A színésznő számára a mozifilmek világában ezidáig nem jött össze az áttörés, s habár voltak már próbálkozásai Hollywoodban, ezek közül A gyűjtő című horrorfilm az egyetlen említésre méltó darab, ám ez sem feltétlenül a minősége miatt, hanem azért, mert Madeline a karrierje során ebben a filmben vált meg másodszor a ruháitól...

Ami pedig a Kaliforgiá-t illeti, aki ismeri a sorozatot, tudja, hogy pucérkodó színésznőkben nem volt hiány a széria hét évadja alatt. Az első évad nyitó részében például nemcsak Madeline Zima dobta le a textilt, hanem három másik színésznő is (Michele Nordin, Camille Langfield és Alison Mei Lan), akiket az alábbi videóban lehet alaposabban szemügyre venni. 

CIKKSOROZATUNK KORÁBBI RÉSZEI: