Cikksorozatunk legújabb részében továbbra is a hét évadot megélt Kaliforgia vizein evezünk, és ezúttal Paula Marshallt helyezzük a középpontba, az idén 51 éves színésznőt, aki karrierje során egyedül a David Duchovny főszereplésével készült sorozatban szabadult meg a ruháitól.

Paula Marshall már igazi veteránnak számít a tévésorozatok világában, hiszen az amerikai színésznő 26 évesen, 1990-ben kapta az első szerepét A jó oldalán című szériában, és azóta folyamatosan képernyőn van. Az elmúlt 25 évben olyan mindenki által ismert sorozatokban kapott szerepet, mint a Seinfeld, a Nash Bridges – A trükkös hekus, a Kerge város, a Veronica Mars vagy a Kés/Alatt, és persze a Doktor House, ahol Dr. Lisa Cuddy testvérét alakította.

 

Marshall a Kaliforgia első évadjában még csak egy kisebb mellékszerepben tűnt fel, egy frissen elhagyott szcientológust megformálva, aki egy baráti összejövetel alkalmával – sok más női mellékszereplőhöz hasonlóan – Hank Moodyval köt ki egy ágyban. A légyott ugyan nem pont úgy sül el, ahogy a szereplők tervezték, és a színésznő szerepe az első évadban mindössze két epizódra korlátozódik, ám ez a közjáték később még okoz némi bonyodalmat, hiszen Marshall által alakított Sonja hét epizódra visszatért a második évadban is, hogy immáron jóval komolyabb szerepet betöltve tovább bonyolítsa főhősünk egyszerűnek még messziről sem nem nevezhető életét.

A cikksorozatunk szempontjából érdekes – egyszeri és mostanáig soha meg nem ismételt – meztelenkedésre a Kaliforgia első évadjának második epizódjában került sor, és a jelenet pont Hank Moody szavaival lehet a legjobban összefoglalni: „… a melled nyilvánvalóan igazi … talán te vagy a leggyönyörűbb nő, akit hosszú ideje pucéran láttam.”

Paula Marshall az ominózus jelenet forgatásakor már 43 éves volt, azonban a sorozatunk előző részében kitárgyalt Carla Gallóhoz hasonlóan ő is nyugodtan letagadhatna pár évet, és tényleg nem túlzunk, ha azt írjuk, hogy alakját és formás kebleit még sok húszéves is simán megirigyelhetné. Nagy kár, hogy a Kaliforgiá-n kívül a színésznő máshol már nem tárta elénk bájait. Habár hasonló jelenetei akadtak a Kés/Alatt-ban és az 1994-es A legeslegújabb kor című filmben is, de még ezekben sem nyílt alkalmunk úgy megcsodálni a melleit, mint a fentebb látható részletben.

Duchovny sorozata után a színésznő feltűnt még az Elvárt Gary című sitcomban, szerepelt a Helyszínelők-ben, a Mentalistá-ban és a Két pasi - meg egy kicsi-ben is, jelenleg pedig a Gortimer Gibbon's Life on Normal Street című sorozatban alakítja Lora Fuller karakterét.

CIKKSOROZATUNK KORÁBBI RÉSZEI: